Έναρξη Ομάδας Αυτογνωσίας: Πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους για Ψυχοθεραπεία

Νέα ψυχοθεραπευτική ομάδα αυτογνωσίας ξεκίνησε πρόσφατα με συντονιστή τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή. Βασικός στόχος των συναντήσεων στην ομαδική διαδικασία είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι που συμμετέχουν να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους και τα συναισθήματά τους...

Η Θεραπευτική ομάδα λειτουργεί ως καθρέφτης των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, και μας βοηθάει να «θυμηθούμε» τις ξεχασμένες μας Δυνάμεις και Iκανότητες. Επίσης, με όχημα την ομαδική διαδικασία μπρούμε να ανακαλύψουμε καινούργιες πλευρές του εαυτού μας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτές τις πλευρές μας.

Η δουλειά, λοιπόν, της ομαδικής ψυχοθεραπείας είναι να στηρίξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην αναζήτηση του εαυτού τους κατά την διάρκεια του εσωτερικού τους «ταξιδιού» προς την ψυχοσωματική τους ισορροπία, υγεία κι ολοκλήρωση.

Οι παραπάνω στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από:

  • την προσωπική, & ενεργητική συμμετοχή στην ομάδα,
  • την καλλιέργεια της ικανότητάς μας να παρατηρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους, καθώς και
  • μέσα από την ανάλυση των αλληλεπιδράσεών που έχουμε με τα άλλα μέλη της ομάδας, πάντα με τη βοήθεια & την υποστήριξη του ψυχοθεραπευτή – συντονιστή της διαδικασίας.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε μια μικρή προσπάθεια να βάλουμε στην άκρη τις προκαταλήψεις μας και τις αναστολές μας και να επιτρέψουμε σ’ εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που αγαπά τη ζωή να μπει σ’αυτό το γεμάτο χρήσιμες εμπειρίες και συγκινήσεις ταξίδι.

 

Για παράδειγμα:

Μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις για τις σκέψεις που κάνετε, και για το πως αισθάνεστε (ψυχικά & σωματικά), με αφορμή τη συνάντηση της ομάδας, αμέσως μετά το τέλος κάθε συνεδρίας.

Επίσης, μπορείτε να καταγράφετε στο ημερολόγιο σας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας που σας προκαλεί ευχαρίστηση και θα θέλατε να συνεχίσει να συμβαίνει στη ζωή σας όλο και πιό συχνά, ή/και εκείνες τις στιγμές που σας προβληματίζουν, ή σας προκαλούν δυσαρέσκεια.

Για να δει κανείς σημαντική βοήθεια από την ομαδική ψυχοθεραπεία συστήνεται να δεσμευτεί σ’ αυτήν για ένα κύκλο ομαδικής εργασίας, κατά μέσο όρο 3 – 4 ετών. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα συμμετοχής ενός τουλάχιστον ημερολογιακού έτους, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχετε τακτικά στις εβδομαδιαίες συνεδρίες της ομάδας.

Στείλτε Αίτημα για Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input