Τ. Ζ.

"Τα πέντε αστέρια με τα οποία βαθμολόγησα τον κ. Γρηγόρη Βασιλειάδη αποδίδουν την απόλυτη αίσθηση συντονισμού μας που είναι και το ποιο σημαντικό συστατικό σε μία σχέση ψυχοθεραπείας. Ο συντονισμός ασθενή και θεραπευτή. Ο συντονισμός στα αισθήματα, στις σκέψεις, στα βιώματα, στις ανάγκες. Η σχέση μου με τον κ. Βασιλειάδη δεν μόνο ασθενή-ιατρού, αλλά κι έμμεσα μέσω μιας σχέσης μεταξύ αναγνώστριας (εγώ) και συγγραφέα (αυτός) του διάσημου βιβλίου του "Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι".
Είναι όμως μια βαθιά θεραπευτική σχέση. Θυμάμαι πως όταν διάβασα αυτό το βιβλίο, ένιωσα να συγκλονίζεται όλο μου το σύμπαν, προκαλώντας ένα νέο big bang που απαιτούσε αναδιαστοίχιση όλων μου των αστέρων. Εάν στο google υπήρχε βαθμός δέκα αστεριών, όπως καταλαβαίνετε θα τον έβαζα.
Πέντε λοιπόν είναι το άριστα, και αυτό αισθάνθηκα από την γνωριμία μου με τον κ. Βασιλειάδη. Αισθάνθηκα ότι με "έπιασε" πέντε στα πέντε. Ότι οι ψυχικές μας ταλαντώσεις συντονίστηκαν στο ίδιο μήκος κύματος. Ότι οι ανάγκες μου να θεραπευτώ διαγνώστηκαν με βαθύτατη οξυδέρκεια, και οι ανάγκες του κ. Βασιλειάδη να θεραπεύσει βρήκαν έδαφος γιατρειάς. Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, τότε εμφανίζεται ο δάσκαλος. Και έτσι έγινε. Όταν επιτέλους η ψυχή μου ήταν έτοιμη να πεισθεί ότι μπορούσε να ανοιχτεί στην ψυχοθεραπεία τότε εμφανίστηκε ο δάσκαλος που με προέτρεψε με αδιάσειστα επιχειρήματα ότι εντός μου είναι το πρόβλημα, εντός μου είναι η λύση, εντός μου είναι ο θεραπευτής και ότι ο κάθε ψυχοθεραπευτής δεν είναι παρά ένας καθαρός καθρέφτης του εσωτερικού μου θεραπευτή που με παροτρύνει να εμπιστευτώ σταδιακά, όλο και πιο πολύ τον σοφό εαυτό μου, την θεραπευτική μου αυτοαγάπη, τον Θεό μου…."

Μ. Δ.

"Η γνωριμία μου με τον Γρηγόρη Βασιλειάδη ξεκίνησε διαβάζοντας ένα άρθρο του: "Ένα βότσαλο στη λίμνη. Το ξύπνημα από την υπαρξιακή ακινησία". Αυτό ήταν και η αιτία να διαβάσω στη συνέχεια σχεδόν όλα τα άρθρα του στο aftognosia.gr. Μ' επηρέασε πολύ! Έβρισκα τις απαντήσεις που ζητούσα, μέσα σε κάθε κείμενο! Και στη συνέχεια στις αναρτήσεις του στο facebook, κάθε μέρα καταλάβαινα περισσότερα, ταυτιζόμουνα με περισσότερα και στη συνέχεια διάβασα το "Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι", πολλές φορές.
Κάθε φορά που το διαβάζω βρίσκω τον εαυτό μου στις γραμμές του. Βιωματικά, αληθινά, αυθεντικά, όσα καταγράφονται, πολύ βοηθητικά σε διαφορετικές περιόδους και καταστάσεις της ζωής μου. Δεν διαβάζεται από μένα τουλάχιστον, αβίαστα, μου ξυπνάει πολύ πόνο. Ξύνει πληγές και με προκαλεί να αναζητήσω την ίαση και την επούλωσή τους. Αυτό, όχι μόνη μου, βέβαια, δεν θα μπορούσα!
Μέσα από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας, γνώρισα έναν άνθρωπο με μεγάλη διάθεση να μ' ακούσει, να λέω ή να μη λέω τις ασυναρτησίες μου, να προλαβαίνει τις σκέψεις μου και να με προκαλεί με μεγάλη υπομονή, διακριτικότητα, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, γλυκύτητα να κολυμπάω όλο και πιο βαθιά, με ασφάλεια και θάρρος. Από τότε, κάθε μέρα είναι μέρος της ζωής μου η ερώτηση: Πόσο αντέχεις την Αλήθεια; Ευτυχώς για μένα, ο Θεός, έστειλε το Γρηγόρη στο δρόμο μου για να μην "ξανακοιμηθώ" ποτέ ξανά! Σ' ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη!".

Ρ. Π.

"Με πόσα αστέρια μπορεί κάποιος να κρίνει έναν άνθρωπο, έναν γιατρό ή έναν απλό εργαζόμενο άνθρωπο σε οποιονδήποτε τομέα. Ποιο είναι για τον καθένα το άριστο το μέτριο κ το κάκιστο. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί κ κακοί. Πάντα αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που κάνουν ένα επάγγελμα από αγάπη κ όχι κατ' ανάγκη. Ένας από αυτούς είναι κ ο Κος Γρηγόρης Βασιλειάδης. Τυχαίνει να τον γνωρίσω στο ιατρείο του κ ξέρω πως αξιοποίησε στο έπακρο την αγάπη του στο συνάνθρωπό του. Δεν σπούδασε πρώτα, δεν παπαγαλίζει. Δεν αντιγράφει κ δεν κοροϊδεύει. Όποιος θέλει μπορεί να του απλώσει το χέρι. Όταν λοιπόν είσαι έτοιμος να πεις κ να πιστέψεις ή μάλλον καλύτερα να δεχτείς ότι είσαι ΛΑΘΟΣ. . Παραδέξου το για ΜΙΑ φορά στη ζωή σου ότι είσαι λάθος τότε μόνο θα είσαι ξεκάθαρος στο τι ζητάς από έναν ψυχολόγο. Όταν πας στον οφθαλμίατρο κ του πεις γιατρέ δεν βλέπω καλά θα σε βοηθήσει να βρεις τα σωστά γυαλιά μόνο αν λες ξεκάθαρα με ποιο φακό βλέπεις καλύτερα. Αλλιώς θα τυφλωθείς αν ντρέπεσαι να φορέσεις τον χοντρό φακό που κάνει τα μάτια σου να μοιάζεις με κουκουβάγια. Το ίδιο κ ο ψυχολόγος. Αν πας κ τα λες όπως σε συμφέρει κρατώντας τον εγωισμό σου πάνω από το μπόι σου κ δεν δείχνεις ίχνος θέλησης να βρεις τι ΣΟΥ φταίει (γιατί η μεγαλύτερη αλήθεια που έχει ειπωθεί είναι πως για ότι μας συμβαίνει φέρουμε ευθύνη -είτε εν μέρη είτε ολική ) τότε αυτός ο γιατρός ΔΕΝ σου κάνει. Ο ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ θα σε διώξει κ με το δάχτυλο του στην πόρτα γιατί ΟΣΟ και να προσπαθείς να κρύψεις το μέσα σου ο ψυχολόγος το χει καταλάβει πριν βάλεις την τελεία ή το κόμμα στην πρόταση σου.. Ο ευγενικός απλά θα σου εξηγήσει ότι δεν είσαι έτοιμος ίσως γιατί ούτε εσύ δεν ξέρεις γιατί πήγες. Ο αλμπάνης όμως θα σε έχει εκεί να σ ακούει ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ δήθεν κ να σ αρμέγει...κ εσύ θα κάθεσαι κ θα περιστρέφεσαι γύρω από τον εαυτό σου κ θα κάνεις κ κηρύγματα για το ποσό καλός γιατρός είναι κ το ποσό έχεις αλλάξει. Μόνο που χωρίς να το ξέρεις θα καταστρέφεσαι περισσότερο. Κ άλλη μια μεγάλη αλήθεια είναι πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΕ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΕΙ. Οπότε αν ψάχνετε έναν γιατρό και ψυχολόγο σαν τον αλμπάνη ,λυπάμαι δεν θα τον βρείτε στον κο Βασιλειάδη. Εν κατακλείδι 5,6 κ 30 αστεράκια δεν φτάνουν για να τον αξιολογήσω όπως θα ήθελα.........."

Χ. Μ.

"Εκείνο που ξεχωρίζει τον Γρηγόρη Βασιλειάδη είναι η ευαισθησία του και η βαθιά αγάπη του για τον άνθρωπο. Έχοντας ο ίδιος σκάψει βαθιά μέσα του , αφού ακόμα και σήμερα τολμά και εκτίθεται με προσωπικές αυτοαποκαλύψεις, έχει την δεξιότητα να δημιουργεί σχέσεις ουσιαστικής ανθρώπινης οικειότητας. Συναντάται με τον άλλον άνθρωπο ως πρόσωπο με πρόσωπο, απλός , προσηνής , ειλικρινής , τολμηρός , υπεύθυνος.
Ο προφορικός του λόγος ζωντανός , καθημερινός ενώ ο γραπτός του λόγος είναι εκπληκτικός, συναρπαστικός, ενίοτε δύσκολος για τον ανυποψίαστο αναγνώστη. Τα βιβλία του , αποκαλυπτικά , δρουν ως συναγερμός στην ψυχή και το νου εκείνου που αναζητά την ταυτότητά του, την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων και την αρμονική συμπόρευση με τον εαυτόν του και τους άλλους.
Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι ένας πολύτιμος εργάτης του ψυχοθεραπευτικού έργου…."

Ο.Α.

"Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης για μένα είναι ένας χαρισματικός γνώστης του αντικειμένου κ πρωτίστως γειωμένος με τον εαυτό του ώστε να χαρίζει την αμεσότητα στον άνθρωπο που χρειάζεται συμπόρευση στον δρόμο της ψυχανάλυσης κ της βοήθειας. Έχω κάνει προσωπικά ψυχανάλυση αρκετά χρόνια ( με υπέροχα αποτελέσματα αυτογνωσίας ) δεν έχω σταματήσει την εργασία εαυτού με διάφορους τρόπους, αναγνώσματα κ.λπ. και επίσης έχω ξεκινήσει να εργάζομαι με το βιβλίο του κ. Βασιλειάδη Πόσο αντέχεις την Αλήθεια με εκπληκτικές επιγνωσιακές καταθέσεις. Εύχομαι σύντομα να εργαστώ μέσω των ομάδων του. Ευχαριστώ τω Θεώ γι' αυτήν την συνάντηση….".

Μ. Π.

"..Είμαι από τους ανθρώπους που δεν θα έγραφαν κάτι για κάποιον στο Internet αν πραγματικά δεν το άξιζε η αν δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Αν δεν είχα καλή άποψη η δεν ήμουν ευχαριστημένος δεν θα έγραφα τίποτα, γιατί στην ζωή μου έμαθα να κρίνω μόνο τον εαυτό μου για να γίνω καλύτερος άνθρωπος και όχι τους άλλους.
Το επάγγελμα του ψυχολόγου γιατί μόνο επάγγελμα δεν είναι, για να πας μόνος σου πάει να πει ότι έχεις καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα σου, και ψάχνεις έναν άνθρωπο που το κατέχει να σε βοηθήσει να βρεις τον αληθινό σου εαυτό που έχεις καλά κρυμμένο κάτω από ένα μανδύα που ονομάζεται δικαιολογία η εγωισμός. Ο σκοπός με λίγα λόγια είναι πάντα σχεδόν να έρθεις αντιμέτωπος με την αλήθεια την δική σου αλήθεια.
Είχα την τιμή και την καλή μου τύχη αν θέλετε να γνωρίσω τον κ. Γρηγόρη Βασιλειάδη πρώτα εκτός ιατρείου να ακούσω μια ομιλία του στο YouTube. Πραγματικά με κέρδισε γιατί πρώτα από όλα είναι άνθρωπος με εμπειρίες που έχει δει και έχει ζήσει πολλά και όχι κάποιος που απλά πήρε ένα πτυχίο.
Για να μην μακρηγορώ και κουράζω θα πω το πιο απλό αυτός ο άνθρωπος με βοήθησε να βρω τον πραγματικό μου εαυτό και το να γράψω αυτά τα λίγα λόγια ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω. Επίσης η λέξη ευχαριστώ και τα πέντε αστέρια είναι τόσα μικρά για να περιγράψουν αυτό που πραγματικά θα ήθελα να πω. Εύχομαι σε αυτή την χώρα να έχουμε πολλούς ανθρώπους σαν τον κ. Βασιλειάδη που θα σε δουν σαν άνθρωπο και όχι σαν αντικείμενο με απώτερο σκοπό το κέρδος…."

Λ. Σ.

"Είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο σήμερα, ο οποίος να σε καταλαβαίνει και να μπορεί να διεισδύει βαθιά στην ψυχή σου. Όταν επιτευχθεί αυτό και υπάρχει μία καλή διάθεση και χημεία, τα υπόλοιπα γίνονται πιο εύκολα! Ευχαριστώ πολύ, χάρηκα για τη γνωριμία!"

Γ. Π.

"Η κυρία Άννα Πλαστήρα με εντυπωσίασε για την άρτια εκπαίδευση, το ήθος , την ευγένεια και την κατάρτιση της στην ψυχοθεραπεία! Με βοήθησε να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος… Την ευχαριστώ από καρδιάς!"

Κ. Α.

"Το "ψυχοθεραπευτικό ταξίδι" είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του. Ένα ταξίδι γεμάτο αυτογνωστικες εκπλήξεις! Ειδικά όταν έχεις και για συνταξιδιώτη τον Γρηγόρη Βασιλειάδη τότε είναι ακόμα πιο όμορφο! Τα λέω αυτά παρόλο που κάποτε ήμουν κατά της ψυχολογίας. Σε ευχαριστώ Γρηγόρη!...".

Ι. Β.

"Τον γνώρισα και τον γνωρίζω μέσα στην θεραπευτική σχέση. Πιστεύω πως ο Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι παραπάνω από" καλός" στη δουλειά του γιατί προσπαθεί να καταλάβει και να νοιώσει τον άλλον με όλο του το είναι ψυχολογικά, προσπαθεί να μπει στη θέση του άλλου και αυτο δεν θα το έκανε ο καθένας .Πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει και πως τη δουλειά του την αγαπάει πραγματικά…".